MENU
Головна » 2008 » Листопад » 12 » КИЇВ. Помісні Православні Церкви сприятимуть подоланню розколів в українському Православ’ї
14:43
КИЇВ. Помісні Православні Церкви сприятимуть подоланню розколів в українському Православ’ї

Засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, яке відбулося 11 листопада, розпочалося із заслуховування інформації про візит делегації Української Православної Церкви до Стамбула з метою участі в Зібранні Предстоятелів Помісних Православних Церков.

Нагадаємо, що Під час свого перебування в Стамбулі Блаженніший Митрополит Володимир від імені Священного Синоду УПЦ передав Предстоятелям і представникам усіх Помісних Православних Церков лист із проханням соборно посприяти вирішенню проблем українського Православ'я. Зокрема у посланні містилося прохання підтримати зусилля Української Православної Церкви у справі відновлення церковної єдності в Україні й виробити єдину позицію щодо шляхів подолання існуючих церковних розділень.

Відтак було прийнято рішення підтримати ініціативи Предстоятеля Української Православної Церкви, спрямовані на подолання розколів в українському Православ'ї. Також члени Священного Синоду висловили сподівання, що завдяки спільним конструктивним зусиллям Помісних Православних Церков та за їхньої молитовної підтримки ініціатив Української Православної Церкви, церковні розколи в Україні будуть подолані. Такі рішення відповідно були зафіксовані у журналі №85.

Продовжуючи тему подолання розколів в українському Православ'ї, журнал №86 засідання Священного Синоду Української Православної Церкви містив лист Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви, що надійшов на адресу Предстоятеля УПЦ.

В посланні зокрема йдеться про необхідність об'єднання всіх розкольницьких угрупувань з українською Православною Церквою.

«В основі такого об'єднання повинна лежати вірність канонічній нормі Православної Церкви.

Українська Православна Церква цілком володіє усіма можливостями, для того, щоб здійснити цю роботу за підтримки Помісних Православних Церков та з Божою допомогою досягти бажаної всіма нами церковної єдності», - зазначено у листі.

На основі вищесказаного було ухвалено рішення висловити подяку Предстоятелю, єпископату, духовенству та вірним Польської Православної Церкви за підтримку канончної Української Православної Церкви та розуміння проблеми розколу українського православ'я.
 
Переглядів: 839 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz