MENU
Головна » 2008 » Жовтень » 3 » УКРАЇНА ― США. Віктор Ющенко зустрівся з єпископом УПЦ в США Даниїлом
13:30
УКРАЇНА ― США. Віктор Ющенко зустрівся з єпископом УПЦ в США Даниїлом
 
У понеділок, 29 вересня, у ході робочого візиту до США Президент України Віктор Ющенко зустрівся з єпископом Української Православної Церкви в США Даниїлом (Зелінським). Розмова зі священнослужителем відбулася відразу по закінченні офіційних зустрічей із Президентом США Джорджем Бушем і американськими урядовцями.

Під час відвідування пам'ятника Тарасові Шевченку в місті Вашингтоні глава української держави мав нагоду поспілкуватися з прибулими сюди українцями з діаспори, які бажали привітати президента. Серед них було й православне духовенство -  єпископ Даниїл, протопресвітер Григорій Подгурець, священик Володимир Стеляк і протодиякон Святослав Новицький.

Владика Даниїл мав приватну розмову з дружиною Президента пані Катериною Ющенко з приводу її численних благодійницьких ініціатив, зокрема Програми опіки над сиротами. Після цього Віктор Ющенко та єпископ Даниїл обмінялися думками щодо церковної ситуації в Україні.

Наприкінці зустрічі біля пам'ятника великому Кобзарю церковний хор урочисто виконав гімн «Боже великий, єдиний...», а діти подарували високоповажній президентській парі квіти.

Українська Православна Церква в США - канонічна православна юрисдикція у складі Константинопольського Патріархату на території Сполучених Штатів. Складається з трьох єпархій, які об'єднують близько 85 парафій, має два монастирі та одну духовну семінарію.

Іван Верстюк,

Переглядів: 837 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz