MENU
Головна » 2008 » Вересень » 24
 
В інтерв'ю газеті «Столичні новини» Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України заявив: «Наша Церква була й залишається єдиною в Україні, яка перебуває в повній єдності зі Вселенським Православ'ям. Крім того, УПЦ - це найчисленніша конфесія в країні, оскільки до її складу входить більше десяти тисяч парафій. Паралельно з нашою Церквою в Україні існують ще дві неканонічні церковні групи - самопроголошені УПЦ КП та УАПЦ, загальна чисельність парафій яких складає близько чотирьох тисяч». Також Митрополит Володимир зазначив, що ці церковні групи не мають канонічного статусу й не визнаються Світовим Православ'ям.

«Діалог нашої Церкви з УАПЦ ведеться з 1995 року. Існують певні контакти і ... Читати далі »

Переглядів: 821 | Додав: pruxod | Дата: 24.09.2008 | Коментарі (0)

Православно-патриотическая общественность Украины вновь призвала президента страны Виктора Ющенко, премьер-министра Юлию Тимошенко и спикера Верховной Рады Арсения Яценюка отозвать свое письмо руководству НАТО о получении плана действий по членству в альянсе.
"Эти действия противоречат интересам и мнению подавляющего большинства нашего народа", - говорится в заявлении всеукраинской общественной организации "Православный выбор" и православного братства Александра Невского, переданном в среду в СМИ.
Авторы заявления считают, что, вступив в НАТО, Украина "в любой момент может быть использована Западом в своих агрессивных планах по развязыванию военных действий в любой точке земного шара, в том числе, против России и Белоруссии". Они подчеркивают, что пронатовская политика на Украине особенно активизировалась после недавнего "решительного отпора грузинским агрессорам со стороны России".
Православные также поддерживают тех депутатов Рады, которые считают, что В.Ющенко "за свои д ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: pruxod | Дата: 24.09.2008 | Коментарі (0)

 
Для мене життя - Христос, і смерть - надбання.
Послання апостола Павла

У 1918-му році священик Богородице-Різдвяного храму, що в селі Подосиновець Вологодської єпархії прочитав з амвона храму послання святішого патріарха Тихона (Бєлавіна), що закликало до покаяння. Це був священик Миколай (Подьяков). Через деякий час за своє невідступне служіння Церкві, отець Миколай був жорстоко вбитий карателями - представниками нової влади. Відспівувати священика наказали отцю Віктору із сусіднього приходу. Після закінчення панахиди його одразу ж було розстріляно. Обоє вони приєднані до лику святих на Ювілейному Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви в серпні двотисячного року для загальноцерковного шанування.

Переглядів: 859 | Додав: pruxod | Дата: 24.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz