MENU
Головна » 2008 » Вересень » 18 » РІВНЕ. Духовенство та віруючі єпархії впродовж кількох тижнів відзначали 1020-річчя Хрещення Русі
18:01
РІВНЕ. Духовенство та віруючі єпархії впродовж кількох тижнів відзначали 1020-річчя Хрещення Русі
 
З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, по всій Рівненській єпархії пройшли урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі.

Святкування визначної події в єпархії розпочалося 2 серпня з вшанування пам'яті святого пророка Божого Іллі в Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі і завершилося 16 вересня також у цій обителі. У рамках заключного дня святкування було відслужено урочисту Божественну літургію, яку очолив архієпископ Варфоломій у співслужінні єпископа В'яземського Ігнатія, вікарія Смоленської єпархії, а також духовенства єпархії.

На урочисте богослужіння були запрошені почесні гості - голова Рівненської обласної ради, голова Рівненської районної ради, голови всіх сільських рад та інші громадяни, які доклали чимало зусиль для розбудови та ствердження Православної Церкви в Рівненській єпархії.

 
Після Літургії був звершений святковий молебень. Потім владика Варфоломій звернувся до присутніх віруючих із повчальним словом, у якому, зокрема, зазначив, що нинішнє Богослужіння є символічним, оскільки на ньому присутній владика Ігнатій зі Смоленщини, саме з того краю, де бере свій початок велика й могутня ріка Дніпро. І як єдина річка сполучує два береги, так і Хрещення Русі у водах Дніпра та Почайни поєднало наші братні народи.
На завершення свого виступу архієпископ Варфоломій відзначив церковними ювілейними орденами та грамотами кліриків Рівненської єпархії та мирян.
 

Заключним акордом святкування став урочистий концерт кращих хорів Рівненського благочиння, хору духовенства Рівненського благочиння під керівництвом благочинного міста Рівне та Рівненського району митрофорного протоієрея Валерія Капітанюка та монастирського хору під керівництвом ігумені Михаїли (Заєць). На жаль, погодні умови не дали можливості провести концерт на церковному погості, а тому його було перенесено до концертної зали. Перлиною концерту став спільний виступ владики Варфоломія та ігумені Михаїли, які разом виконали кілька творів, серед них - «Стань за веру, Русская земля».

Священик Володимир Плисюк, Рівне
 
Переглядів: 884 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz