MENU
Головна » 2008 » Вересень » 18
 
З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, по всій Рівненській єпархії пройшли урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі.

Святкування визначної події в єпархії розпочалося 2 серпня з вшанування пам'яті святого пророка Божого Іллі в Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі і завершилося 16 вересня також у цій обителі. У рамках заключного дня святкування було відслужено урочисту Божественну літургію, яку очолив архієпископ Варфоломій у співслужінні єпископа В'яземського Ігнатія, вікарія Смоленської єпархії, а також духовенства єпархії.

На урочисте богослужіння були запрошені почесні гості - голова Рівненської обласної ради, голова Рівненської районної ради, гол ... Читати далі »

Переглядів: 884 | Додав: pruxod | Дата: 18.09.2008 | Коментарі (0)

Впродовж 2008 року, провідні музейні заклади трьох країн – Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник (Київ, Україна), Державна Третьяковська галерея (Москва, Росія), Національний художній музей Республіки Білорусь (Мінськ, Білорусь), реалізують великий проект до 1020-річчя Хрещення Русі - міжнародну виставку "Православна ікона Росії, України, Білорусі", мета якої – представити широкій громадськості найкращі зразки іконопису своїх країн. Виставка відбувається в три етапи: з 29 травня по 13 липня вона з успіхом проходила у Державній Третьяковській галереї (Москва, Росія); з 28 липня по 14 вересня її можна оглянути у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику. На сьогоднішній день виставка мандрує до столиці Білорусії – Мінська, де з 29 вересня по 9 листопада – у Національному художньому музеї Республіки Білорусь (Мінськ) відбудеться її показ громадянам країни.
Виставка "Православна ікона Росії, України, Білорусі" представляє понад 100 рари ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Додав: pruxod | Дата: 18.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz