MENU
Головна » 2008 » Вересень » 11

Іоанн Предтеча, пророк божественный,
обличивый Ірода, бысть обезглавленный.
Дщер жены Іродовы, безстыдно скакаше,
просила єго главы, Ірод єй отдаше.

Євангеліє від Матфея

Про нього Сам Христос говорив, що з усіх народжених на Землі він -найбільший. Він суворий подвижник. Життя його - суцільний подвиг. Він носив тільки необхідний одяг, покриваючи своє тіло шкірою верблюда й підперезуючись широким поясом. Жив в пустині. Харчувався тільки диким медом і акридами. Він не пив вина. Він у подвигу усамітнення готував себе для великої справи - приготувати серця й розум людей до прийняття Христа Спасителя. Пророк Іоанн був обраний Богом Предтечею обітованого Месії. В його особі поєдналися останній пророк Старого Завіту і перший пророк-мученик Нового Завіту. А сьогодні Православна Церква згадує в своїх молитвах мученицьку кончину цього великого святого-подвижника.

Після Хрещення Господнього святий Іоанн Хреститель був кинутий в ... Читати далі »

Переглядів: 1155 | Додав: pruxod | Дата: 11.09.2008 | Коментарі (0)

В інтерв'ю офіційному сайту Української Православної Церкви єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко), секретар Предстоятеля УПЦ, назвав пріоритетні завдання для Церкви в Україні. На думку архіпастиря, найважливіше сьогодні приділяти увагу освіті, присутності Церкви в інформаційній сфері та соціальним проектам.

Єпископ Олександр закликав звернутися за досвідом Церкви в XVII столітті, в епоху святителя Петра Могили. «Яким чином Петрові Могилі вдалося модернізувати Церкву? Він створив школу, випускники якої отримували ґрунтовну богословську й гуманітарну освіту», - зазначив владика. Сьогодні ж в «історично пов'язаній із традиціями богословської школи» Києво-Могилянській Академії немає навіть богословського факультету, як і в більшості інших українських вузів. Через відсутність богословських дисциплін у програмах вищих навчальних закладів, за словами вл ... Читати далі »

Переглядів: 968 | Додав: pruxod | Дата: 11.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz