MENU
Головна » 2008 » Вересень » 03
Як повідомлялося раніше, 3 вересня відбулося святкування 1020-річчя Хрещення Русі у Здолбунівському благочинні.
Після Божественної Літургії, яку очолив Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій було відслужено подячний молебень та звершено хресний хід навколо Катеринівського храму. Після слова повчання Владика Варфоломій нагородив благочинного протоієрея Олександра Карпюка та духівника благочиння протоієрея Ярослава Ковальчука ювілейними орденами в пам’ять святкування 1020-річчя Хрещення Русі, а всіх священиків благочиння - ювілейними грамотами.
Відбувся також святковий концерт церковних хорів та хору Здолбунівського будинку культури під керуванням Хоменка Михайла Анатолійовича.
На закінчення святкування Владика Варфоломій подякував організаторам та учасникам свята.
 
Пропонуємо переглянути фотографії зі святкування.
 
Переглядів: 914 | Додав: pruxod | Дата: 03.09.2008 | Коментарі (0)

 
У храмі-каплиці в ім’я рівноапостольного князя Володимира, що діє при Верховній Раді України, був відправлений молебень за благий початок чергового пленарного засідання. З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира звершив богослужіння настоятель храму священик Віктор Яценко.
Як відомо, навколо цього храму свого часу горіли пристрасті – деякі депутати вимагали закриття каплиці, посилаючись на те, що існування православного храму в приміщенні Верховної Ради дискримінує інші релігійні конфесії. Після офіційної письмової відповіді на ці звинувачення секретаря Предстоятеля УПЦ єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра від 25 січня 2008 року та підтримки церковної позиції в цьому питанні особисто Президента Віктора Ющенка та голови парламенту Арсенія Яценюка храм продовжив своє функціонування і нині є місцем духовної розради дл ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: pruxod | Дата: 03.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz