MENU
Головна » 2008 » Вересень » 01
 
1 вересня, на початку церковного новоліття за новим стилем, Патріарх Варфоломій звернувся з посланням до православних віруючих, у якому призвав задуматися «про стан нашої благодатної планети» і помолитися «про збереження всього світу».

Більше двох десятиліть тому попередник Патріарха Варфоломія на Константинопольському престолі Патріарх Димитрій проголосив 1-е вересня днем молитви про захист благого Божого творіння. Своєю ініціативою він хотів запобігти руйнівним наслідкам недоброго використання навколишнього середовища. У своєму посланні Патріарх Димитрій підкреслював, що на відміну від інших неправильних людських вчинків, забруднення природного середовища може заподіяти величезні і непоправні збитки, зруйнувавши майже усі види життя на планеті.

«У світлі того, що ми бачимо сьогодні, стає зрозумілим, що його слова б ... Читати далі »

Переглядів: 853 | Додав: pruxod | Дата: 01.09.2008 | Коментарі (0)

 
Юним залишаю добрий приклад - охоче і доблесно приймати смерть за святі закони.
2 Книга Маккавейська
Святий мученик Тимофій з міста Гази Палестинської був учителем християнської віри. Його судили за часів імператорів Діоклетіана та Максиміана. Святий Тимофій безбоязно й відкрито визнав себе християнином. Понад те, він виголосив проповідь про любов Іісуса Христа до людей. Мученика жорстоко катували, а коли побачили, що він непохитний, його спалили. У тому самому місті й того ж року постраждали за Христа мученики Агапій та Фекла. Їх кинули у клітку до диких звірів і в нелюдських стражданнях вони прийняли небесні вінці.
 
Переглядів: 937 | Додав: pruxod | Дата: 01.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz