MENU
Головна » 2008 » Серпень » 26
26 серпня відбулися збори благочинних Рівненської єпархії. Провів збори Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. На зборах було затверджено святкування 1020-ліття Хрещення Русі у благочиннях Рівненської єпархії.
Як уже повідомлялось, 3 вересня,  о 9 годині у свято-Катеринівському храмі м. Здолбунів буде відслужена Божественна Літургія та святковий молебень. Богослужіння очолить Владика Варфоломій.
Після святкової трапези у будинку культури локомотивного депо відбудеться спільний концерт церковних хорів Здолбунівського благочиння та колективу художньої самодіяльності районного будинку культури.
Здолбунівське благочиння представлятимуть хори храмів м. Золбунів, смт. Мізоч, с. Гільча, с. Кунин, с. Миротин та с. Копитків.
14 вересня святкування 1020-ліття Хрещення Русі відбудеться у всіх храмах Рівненської єпархії.
Також 3 вересня у Катеринівський храм м. Здолбунів, для поклоніння віруючим, будуть привезені ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: pruxod | Дата: 26.08.2008 | Коментарі (0)

У п'ятницю, 22 серпня, на батьківщину святого Димитрія Ростовського - у місто Макарів Київської області - з російського Ростова-на-Дону було доставлено частку його мощей для постійного зберігання та вшанування. У 1650-1660-х роках, коли там мешкав майбутній святитель юний Данило Туптало, Макарів був маленьким козацьким хутором, захованим у зелені навколишніх лісів. Тепер це відомий районний центр з розвинутою соціальною інфраструктурою. До речі, наступного року місто відзначатиме 300-річчя з дня кончини святителя Димитрія Ростовського, що можна розцінювати як значну духовно-культурну подію для місцевої громади.

Мощі святителя Димитрія зустрічали: духовенство Макарівського благочиння на чолі з керуючим справами Української Православної Церкви архієпископом Білоцерківським і Богуславським Митрофаном, а також представники місцевої влади, парафіяни навколишніх храмів, молодь. У церемонії також взяла участь молодіжна козац ... Читати далі »

Переглядів: 884 | Додав: pruxod | Дата: 26.08.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz