MENU
Головна » 2008 » Серпень » 21

Олімпійська чемпіонка та артистка Лілія Подкопаєва стала власницею ордена «1020-річчя Хрещення Київської Русі» та однієї із тисячі копій Персесопницького Євангелія, на оригіналі якого Президент України приймає присягу на вірність народові.

Як повідомляє прес-служба Оргкомітету із святкування 1020-річчя Хрещення Русі, настоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир підніс Л. Подкопаєвій у подарунок до дня народження копію Пересопницького Євангелія. Таким чином, Архіпастир відзначив внесок української спортсменки «у добру справу турботи про дітей-сиріт».

Крім того, Митрополит Володимир вручив Л. Подкопаєвій орден «1020-річчя Хрещення Київської Русі». «Ця нагорода для мене дорожча, ніж олімпійське золото», - зізналася спортсменка.

Нагадаємо, 15 серпня Л. По ... Читати далі »

Переглядів: 837 | Додав: pruxod | Дата: 21.08.2008 | Коментарі (0)

 
Іконописці, які давали в іконі образну відповідь на пошуки душі народної, були не ремісниками, а обраними душами.
Євген Трубецькой
На карті Ближніх печер 1661-го року згадано ім'я "Григорія маляра" - а на карті 1744-го він згадується вже як "преподобний Григорій іконописець". Преподобного Григорія, сподвижника святого Аліпія Печерського, в одній з пісень канону служби Собору Києво-Печерських святих названо візантійським - можливо, він був серед іконописців, які прибули з Константинополя до Києва для оздоблення Церкви Пресвятої Богородиці. Складене на межі 16-17-го століть "Сказання про святих іконописців" стверджує, що преподобний Григорій Печерський написав багато чудотворних ікон, що прославилися по всій Руській землі.
Переглядів: 902 | Додав: pruxod | Дата: 21.08.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz